Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

''Κακοποίηση''


Η μεγαλύτερη αιτία κακοποίησης είναι η αδιαφορία.

Πάρκινκ Γράβαρη. Πρίν από λίγες ώρες και ενώ δίναμε τις πρώτες βοήθειες, γράψαμε για δύο απο τα γατάκια που ''φύτρωσαν'' με την πρώτη βροχή στο Πάρκινκ Γράβαρη, το ένα έχει χάσει το μάτι του και το δεύτερο έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο, δεν γνωρίζαμε πώς τα γατιά ήταν κακοποημένα απο ανθρώπινο χέρι. Ακούμε την κτηνίατρο να μας λέει κακοποίηση και μουδιάζει το σώμα μας.
'Ενα μάτι βγαλμένο με αιχμιρό αντικείμενο, ένα σχισμένο βλέφαρο, ενα μάτι που κινδυνεύει να χαθεί, μία λεκάνη και μία ουρά σπασμένη στην μέση.
Πάρκινκ Γράβαρη, κοντά στον παραδοσιακό οικισμό, δίπλα στα σχολεία και μόλις λίγα μέτρα απο την Εκατονταπυλιανή. Κανείς δεν είδε τους ''κακοποιούς'' κανείς δεν είδε τα κακοποιημένα ζώα; Kανείς απο όλους εσάς που χροισιμοποιείτε το πάρκινκ;
Η μεγαλύτερη αιτία κακοποίησης είναι η αδιαφορία.
Άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, που βρίσκονται ανάμεσά μας, μπορεί να χτυπήσουν, να πυροβολήσουν, να μαχαιρώσουν ακόμα και να βάλουν φωτιά σε ζωντανά ζώα.
Τα άτομα που κακοποιούν τα ζώα είναι πολύ πιθανό να γίνουν βίαια και σε άλλους ανθρώπους, ακόμα και την ίδια τους την οικογένεια.




Αν τα ζώα είναι ήδη σε κακή κατάσταση, ειδοποιήστε το Δήμο, που υποχρεούται λέει από το Νόμο, να έχει πρόγραμμα περίθαλψης, ώστε να επέμβει και να περιθάλψει τα ζώα. Λυπάμαι αλλά ο Δήμος της Πάρου οχι μόνο δεν διαθέτει πρόγραμμα αλλά αδιαφορεί για τα αδέσποτα του, και εάν δεν υπήρχαν μερικοί εθελοντές η εικόνα που θα έβλεπαν οι τουρίστες μας θα ήταν τραγική.
Ταυτόχρονα λέει ο νόμος, ειδοποιήστε την τοπική φιλοζωϊκή. Η φιλοζωική της Πάρου σταμάτησε την σίτηση στο Πάρκινκ, αν και τότε που υποτίθετε πως σίτιζε έδινε μισό κιλό τροφή την ημέρα για εικοσιπέντε γάτες, σιγά να μην ενδιαφερθεί για περίθαλψη. Για κάθε δύσκολη περίπτωση προτείνει ευθανασία για να τα ξεφορτωθεί.


Μην αδρανείτε, μην φοβάστε, μην θεωρείτε ότι κάποιος άλλος θα λύσει το πρόβλημα.
Η πολιτεία αδιαφορεί χρόνια, οι εθελοντές είμαστε ελάχιστοι και παλεύουμε να αντεπεξέλθουμε σε δεκάδες περιστατικά, δίχως καμία ενίσχυση και ο μόνος ...άλλος είστε εσείς.

Αν διαπιστώσετε κακοποίηση κάντε οτι κάνουμε κι εμείς
• Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας
• Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας
• Εισαγγελεία

Ζητήστε τον αριθμό πρωτοκόλλου της καταγγελίας και αντίγραφο της κατάθεσης, ώστε να μπορέσετε να παρακολουθήσετε την εξέλιξή της και να πιέσετε να δοθεί συνέχεια.

Δράστε εναντία στη βαναυσότητα, την κακοποίηση και την παραμέληση

Οι παραπάνω εικόνες είναι απο το Πάρκινκ Γράβαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου